Uitreiking studenten van de Entreeopleidingen mboRijnland op unieke wijze

Vandaag ontvingen studenten van de Entreeopleiding in Zoetermeer hun diploma. Deze hebben zij fysiek in ontvangst kunnen nemen op een unieke manier. Ondanks de coronamaatregelen kregen de studenten van college Start-Up van mboRijnland in een drive thru van de McDonald’s op de Zilverstraat hun diploma uitgereikt. Zo kon het moment toch fysiek gevierd worden met familie en vrienden erbij.

“We zochten naar een alternatieve manier van diplomeren, want je gunt elke student die fysieke uitreiking, vooral in zo’n lastig jaar. Gelukkig vonden we een oplossing, samen met een van onze partners binnen het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Leven Lang Flex, namelijk de McDonald’s Zoetermeer. We zijn erg blij dat we de studenten op deze manier toch konden verrassen met een fysieke diplomering. We zijn erg trots op ze!”, aldus docent Venice Atmopawiro.

Darcy Balzouman, Directeur Operations McDonald’s Zoetermeer en Bleiswijk, vult aan: “Ook wij vinden het belangrijk voor de studenten dat familie en vrienden de kans krijgen om bij de viering van zo’n mijlpaal te zijn. We weten allemaal wat een zware tijd de jongeren het afgelopen jaar hebben gehad vanwege corona.”

In het CIV Leven Lang Flex werken onderwijs, ondernemers en overheden samen om kwetsbare (jong)volwassenen een succesvolle en duurzame start te geven op de arbeidsmarkt. De partners willen zo een bijdrage leveren aan het oplossen van het arbeidsmarktvraagstuk in de regio door de mismatch tussen vraag en aanbod op te lossen.

Gerelateerd nieuws