Studenten en betrokkenen CIV Leven Lang Flex krijgen masterclass Gabriel Anthonio

Dinsdag 24 mei was de bijeenkomst van CIV Leven Lang Flex in het Wapen van Zoetermeer. Hoogleraar aan de rijksuniversiteit Groningen Gabriel Anthonio gaf in de ochtend een masterclass aan de studenten en in de middag aan het werkveld, docenten en andere betrokkenen. Een dag waar de termen hybride, verbinding en vernieuwend onderwijs veel te horen waren. Precies waar CIV Leven Lang Flex voor staat.

In de ochtend kregen studenten van mboRijnland, die een opleiding volgen binnen de hybride trajecten, een Masterclass van Gabriel Anthonio. Het uitgangspunt was persoonlijk leiderschap: “Jij bent onderweg om te worden wie je bent!”. Het was een interactieve bijeenkomst met mooie gesprekken en inzichten: ik heb veel geleerd, dit moeten we vaker doen en best herkenbaar, waren enkele quotes van de studenten.

Plezier in leren stimuleren

In de middag was het de beurt aan het werkveld, docenten en ander betrokkenen binnen het CIV LLF. Erwin Heldoorn, programmamanager CIV Leven Lang Flex trapte af met een update. “Wij leiden met elkaar studenten op door het aanbieden van vernieuwend onderwijs.

Klaske Apperloo, directeur MBO College Start-Up

Het  gaat het erom plezier in leren te stimuleren met onder andere het doel om flexibele medewerkers op te leiden. Alle gemeenten in de regio en ook onze partners hebben dit omarmt.” Klaske Apperloo, directeur van het MBO College Start-Up van mboRijnland voegde hieraan toe: “Deze studenten kunnen meer dan we denken. Daar moeten we onze best voor doen.”

Jullie zorgen dat iedereen erbij hoort

Gabriel Anthonio sprak de aanwezigen bemoedigend toe tijdens zijn masterclass. “Kijk naar voorbeelden waar het wel goed gaat, in plaats van focussen op de dingen die fout gaan. Jullie dragen elke dag bij aan het grotere verhaal: beschaving. Julie zorgen ervoor dat iedereen erbij hoort. Waarde gedreven leiderschap gaat over verbinding.”

Gabriel Anthonio: “Kijk naar voorbeelden waar het wel goed gaat.”

Gerelateerd nieuws