Nieuwe partner: Combibrug

De Combibrug is een nieuwe partner van CIV Leven Lang Flex. Als buurtsportcoach maken zij de verbinding met basisscholen, de verenigingen en andere partners. Rob Jonkman, mede directeur Combibrug: “De samenwerking met mboRijnland loopt al een aantal jaar en ontwikkelt zich van het aanbieden van stageplekken naar samen onderwijs verzorgen. Studenten krijgen bij ons een goed beeld hoe de praktijk eruitziet. Door een partnerschap aan te gaan met CIV Leven Lang Flex intensiveren en professionaliseren we die samenwerking. We hebben nog veel plannen.”

Assisiteren bij het overblijven op een basisschool, helpen bij kleutergym of een schoolvoetbaltoernooi, maar ook werken met senioren. De Combibrug organiseert verschillende activiteiten op het gebied van sport, cultuur en kunst. Studenten niveau 1, 2, 3 en 4 assisteren daarbij. Jonkman: “Bij ons ervaren ze wat werken op het gebied van sport en maatschappelijk werk echt inhoudt. Hoe is het om met kinderen en senioren te werken? Dat leer je niet in de schoolbanken. Het is belangrijk dat ze zich tijdens hun opleiding  zo goed mogelijk kunnen oriënteren op hun beroep.”

Praktijklessen

Bram van Lier is als docent mboRijnland een aantal jaren betrokken bij dit opleidingstraject. “Het mooie is dat we ze na hun praktijklessen hier ook een stage kunnen aanbieden. Ze ervaren een eventuele stage mogelijkheid door daadwerkelijk te proeven hoe het in praktijk is en of het bij hun past. Ook is er een aantal die na afloop bijvoorbeeld een pedagogische of een sportopleiding gaan volgen, of de keuze maken om te gaan werken in deze sector. Binnenkort starten we een project met Syrische kinderen die gevlucht zijn, daar gaan onze studenten ook bij helpen.”

Officieel partnerschap

Arnold Blok, programmamanager CIV Leven Lang Flex is trots op deze nieuwe partner. “Een officieel partnerschap bij CIV Leven Lang Flex is de volgende stap in de samenwerking waarbij mboRijnland en De Combibrug samen onderwijs verzorgen. Door dit samen te doen lossen we de afstand tussen school en arbeidsmarkt op.

Uiteindelijk voor de student, waar we het voor doen: een mooi traject in een enorm mooie en betekenisvolle omgeving waarbij maatwerk en extra individuele begeleiding het verschil maakt. Dit is wat we bedoelen met onderwijs op de werkvloer.”

Gerelateerd nieuws