Even voorstellen Judith Metselaar

Ze werkt één dag in de week als projectleider van programmalijn 3: aansluiting van onderwijs op bedrijven in kansrijke sectoren. Daarnaast werkt ze ook drie dagen bij het Zadkine College in Rotterdam. Het mbo-onderwijs in combinatie met het bedrijfsleven is haar dus niet vreemd. Judith Metselaar vertelt graag wat ze bij CIV Leven Lang Flex gaat doen.

Als eerste, je werkt bij Zadkine en sinds december ook bij CIV Leven Lang Flex. Hoe zit dat?

“Bij Zadkine ben ik account-/projectmanager. Zo houd ik me bezig met onderwijsontwikkelingen, internationalisering, begeleiding en persoonlijke ontwikkeling van de student en alles rondom bpv (stages). Ook ben ik projectmanager van het Beauty & Design lab (ook via een RIF-subsidie net als CIV). Heel breed dus, want ik heb voorheen ook nog lesgegeven.”

En bij CIV Leven Lang Flex?

“Ik heb kennis van het onderwijs, de doelgroep én het bedrijfsleven. De ideale combinatie om ook bij CIV Leven Lang Flex aan de slag te gaan. Hybride onderwijs, flexibel of in welke vorm dan ook; creatief omgaan met onderwijs binnen de kaders is één van mijn kwaliteiten. Altijd gericht op en in contact met het bedrijfsleven, we leiden immers op voor de arbeidsmarkt.”

Waar richt je je op bij CIV Leven Lang Flex?

“Samenwerkingen met nieuwe partners, maar ook het versterken van de relatie met onze huidige partners. Ik wil mooie bedrijven gaan verbinden aan CIV Leven Lang Flex. Dat kunnen ook bedrijven zijn die in eerste instantie misschien niet tot de verbeelding van de studenten spreken, maar waar ze wel alle mogelijkheden en ruimte krijgen om te leren en te groeien.”

Wat trekt je aan bij deze doelgroep?

“Het gaat vaak om een kwetsbare groep die een groot belang heeft bij structuur in hun leven. Arbeidsparticipatie kan daar een belangrijke rol bij spelen.”

Wat is de toegevoegde waarde van een CIV?

“Het Centrum voor Innovatief Vakmanschap – de naam is al heel mooi, en legt het eigenlijk al uit – clustert verschillende partijen en zorgt voor eenheid tussen bedrijven, onderwijs en overheid. We hebben gezamenlijk de opdracht de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, maar ook deze jongeren in de maatschappij te zetten. Iedereen is erbij gebaat dat deze jongeren werken en niet op de bank hangen. In eerste instantie de doelgroep zelf, maar ook onze economie. We moeten veel meer hand in hand werken. Met elkaar moeten we zorgen dat studenten op de juiste plek terecht komen, zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot beginnend beroepsbeoefenaar én volwaardig burger.”

Gerelateerd nieuws

 • Practoratendag 2023
  2 februari 2023Nieuws
  Nieuwsgierig naar hoe onderzoekend werken relevant kan zijn in het mbo-onderwijs en in de beroepspraktijk? Laat je dan inspireren op de derde mboRijnland-Practo...
 • Nieuwe partner: Combibrug
  15 november 2022Nieuws
  De Combibrug is een nieuwe partner van CIV Leven Lang Flex. Als buurtsportcoach maken zij de verbinding met basisscholen, de verenigingen en andere partners. Ro...
 • Even voorstellen Judith Geraedts … directeur College Start Up
  15 november 2022Nieuws
  Judith Geraedts is na de zomer begonnen als directeur College Start Up en sinds 2019 al directeur van het Next College), met CIV Leven Lang Flex in haar portefe...
 • Een kijkje in de keuken bij Rijnvicus
  15 november 2022Nieuws
  “Iedereen is leerbaar” Op de praktijkschool verliep het niet zo lekker met Ömer (20). Op advies van een docent kwam hij terecht bij de Entree opleiding van mboR...