Eerste Kennisfestival bij Corpus groot succes

Op donderdag 29 februari vierden wij vanuit CIV Leven Lang Flex ons eerste kennisfestival samen met de ruim 60 deelnemers vanuit overheid, ondernemers en onderwijs, om kennis en ervaringen uit te wisselen over ontwikkeling van hybride onderwijs, aansluiten school op arbeidsmarkt en praktijkgericht onderzoek. Met elkaar werkten wij aan bouwstenen om jongeren duurzaam aan het werk te krijgen en te houden, de missie van het CIV.

Het festival “Van kop tot teen werkt!” werd na het welkom van directeur mboRijnland college Start-up Judith Geraedts, inspirerend afgetrapt door spreker Rodney van den Hengel, ‘sociaal initiatief ondernemer’ van het bedrijf #HeiligeBoontjes. Een aanrader om het verhaal van Rodney te beluisteren!

Na het woord van Rodney voerden de deelnemers een opdracht uit waarbij kennismaken als vanzelf ging. Het groepje dat als eerste de opdracht met elkaar kon afronden won een prijs. Samenwerken loont, dat ervaarden wij aan den lijve.

Hierna reisden wij groepsgewijs af door het lichaam:
Hoofd 🗣:
– Spel van de Gemeente Gouda: wat valt binnen de verantwoordelijkheid van de gemeente? door Nienke van Liempt en Bhartie Annand Sing
– School@work en de ontwikkeling van werknemersvaardigheden door Annette Steketee van Rijnvicus.
Hart❤️: betekenisvol onderwijs door het Practoraat Leven Lang Flex via de photovoice methodiek door docent onderzoeker Marianne Wildeman en practor Isolde Kolkhuis Tanke.
Hart💗: Barista Lesley, student mboRijnland leert ons, onder toeziend oog van zijn trotse docent Gerard Kooistra, hoe je met aandacht en liefde een ‘cappuccino met hart’ kan bereiden.
Handen🤲: creatief weergegeven hoe jongeren duurzaam aan het werk te krijgen en te houden aan de hand van lego, moodboards en woorden door docent Anneloes Meijer
Buik: het buikgevoel. Binnen de context: wat borrelt er bij jou op? Met ruimte om kennis- en ervaring vraag en aanbod uit te wisselen door strategisch projectleider hybride leeromgeving Ingrid in den Bosch.

Voeten 👣 : Gesprek op voeten aan de hand van stellingen door accountmanager Leven Land Flex Geert Neelen.

Dagvoorzitter en programmamanager CIV Leven Lang Flex Arnold Blok, regisseerde ons door de middag.

Bij de borrel, sloten wij af met een globale samenvatting van de dagopbrengst. Geïnspireerd, gevoed met nieuwe kennis en verbonden met elkaar rondden wij de dag af. Deze is voor herhaling vatbaar!

Gerelateerd nieuws