AVANT tekent voor ‘Op je plek in de zorg’

Met trots stellen wij onze nieuwe samenwerkingspartner voor: AVANT! Vijf bestuurders van deze regionale vereniging van aanbieders in de (ouderen)zorg ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst voor de hybride leeromgeving ‘Op je plek in de zorg’. Met dit speciale traject begeleiden we statushouders en studenten richting een baan in de zorg.

In dit bijzondere programma gaan wonen, leren en werken hand in hand. De geselecteerde deelnemers krijgen een vooropleiding en daarna een mbo-opleiding die zich voor een belangrijk deel in de praktijk afspeelt. En meer: zij krijgen daarbij een eigen woonruimte en na succesvolle afronding van de opleiding een vaste baan. Na de selectie beginnen de studenten direct aan de mbo-zorgopleiding.

Vooropleiding
Op dit moment volgen de eerste studenten de vooropleiding, waar ze naast de Nederlandse taal ook leren wat de zorg in Nederland inhoudt, welke zorgtermen worden gehanteerd, welke voorschriften en protocollen worden gevolgd, wie de doelgroep is en waar je daarbij op moet letten.

Samen faciliteren in de hybride opleiding
In september start de eerste groep studenten met de hybride niveau1-opleiding die een collegejaar duurt. Dat doen wij samen: de studenten worden – op de ervaringsplek waaraan de student wordt gematcht – zowel door een mboRijnland-docent als door de praktijkopleider van de zorgpartner in de praktijk begeleid en opgeleid.

Win-win(-win)-situatie
Naast AVANT waren de gemeente Leiden, VluchtelingenWerk Nederland en Alrijne Zorggroep al belangrijke partners van ons/mboRijnland in dit traject om statushouders op te leiden voor een baan in de zorg en hen te begeleiden naar duurzaam werk.

Gerelateerd nieuws